Telefonisch contact Stein

warmtepomp

Published by . Filed under Uncategorized. Total of no comments in the discussion.

Ik wil een warmtepomp is een veel gestelde vraag, wat kost deze?
Dit is niet 123 te beantwoorden.
Ik antwoord dan meestal:

Mijn eerste vraag is of uw huis goed geïsoleerd is? Want dat is heel belangrijk, en wat voor een warmteafgiftesysteem heeft u, heeft u radiatoren of vloerverwarming?
De warmtepomp werkt immers met lage temperaturen, dus vloerverwarming is echt ideaal en radiatoren kan als ze overcapaciteit hebben.
Dit is bijvoorbeeld het geval als u het huis later (bij)geïsoleerd heeft.
Vervolgens zou ik graag het gasverbruik willen weten om een inschatting te maken van de grootte van de warmtepomp.
Ook noodzakelijk is een tekeningen van uw huis/kantoor/gebouw. Een warmtepomp neemt meer ruimte in dan een cv-ketel, past het wel op de plek van de ketel?
Is het mogelijk om een bodemwisselaar in uw tuin aan te brengen of wordt de warmte uit de buitenlucht gehaald. (ja ook in de winter)
En dan natuurlijk de vraag waar de buitenunit van de luchtwater warmtepomp kan staan? Je moet er immers bij kunnen voor onderhoud en de unit geeft geluid.

lage temperatuurverwarming

Published by . Filed under Uncategorized. Total of no comments in the discussion.

Dit blogdeel gaat het over lage temperatuurverwarming, wat is het en waarom is het modern.

Het is modern omdat het fors energie bespaard.
voorbeeld: je zet een pannetje water op het vuur, na 2 minuten is het van 15 graden naar 40 graden. Maar om de temperatuur te laten stigen van 40 naar 65 graden is 4 minuten nodig. Dus ook twee keer zo veel gas.
stel je kunt je huis verwarmen met 40 graden water in plaats van 60 of 80 graden scheelt dat natuurlijk energie.
Bij bestaande gebouwen kun je dit realiseren door bijvoorbeeld vloerverwarming aan te leggen en goed isoleren. Maar je kunt ook een climatebooster onder je radiator zetten. Dit is een bakje met kleine ventilatoren welke met magneten onder de radiator zit, hierdoor haal je veel meer vermogen uit de radiator, dus kan de watertemperatuur omlaag.
kijk maar eens op climatebooster, ze lijken duurder dan collega’s maar als je de rendementen naast elkaar legt is dat niet zo.

de websitepagina van climate booster.


 


newspaper templates - theme rewards